Mai multe persoane, intre care angajati si fosti angajati ai unei fabrici de tigari din Ploiesti ce apartine unei companii producatoare, sunt cercetate pentru furturi de tigari din fabrica, politistii gasind, in urma a 21 de perchezitii, sute de mii de tigari si dispozitive de confectionat tigarete.

Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Politiei Prahova, politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale au facut, sambata, 21 de perchezitii la locuintele unor persoane si la sediile unor firme din municipiul Ploiesti si din localitatile Lipanesti, Valenii de Munte, Plopeni, Aricesti Rahtivani si Provita de Jos. Descinderile au avut loc intr-un dosar in care politistii cerceteaza mai multe persoane pentru furt de tigari, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 100.000 de lei.

Intre persoanele cercetate in acest dosar se numara actuali sau fosti angajati ai unei fabrici de tigari din Ploiesti care apartine unei companii producatoare, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul anchetei. De asemenea, sunt vizati in dosar si administratorii mai multor firme care vindeau, prin intermediul unor magazine de cartier si a unor magazine satesti, tutunul furat.

Suspectii pusesera la punct o adevarata retea infractionala. Astfel, unii dintre acestia furau tutun vrac sau tigari din incinta fabricii de la Ploiesti, iar produsele respective erau vandute catre populatie prin intermediul magazinelor. In cazul in care produsele furate nu erau tigari, ci tutun vrac, acesta era folosit la fabricarea tigarilor care de asemenea erau vandute.

In urma perchezitiilor, politistii au ridicat peste 283.600 de tigarete, peste 161 de kilograme de tutun, sase dispozitive de confectionat tigari, 3.650 de tuburi goale pentru tigari, 12.500 de lei si 7.500 de euro.

Anchetatorii au emis 15 mandate de aducere in acest caz.

La descinderi au participat si reprezentanti ai Directiei Regionale Vamale Prahova si jandarmi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.