Hidrologii au emis o avertizare cod galben pe rauri din noua judete, unde incepand de vineri seara si pana duminica seara se pot produce inundatii locale.

Potrivit avertizarii cod galben emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de vineri, ora 21.00, pana duminica, ora 18.00, pe raurile mici din judetele Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Dolj, Valcea, Olt si Arges se pot produce scurgeri pe versanti, torenti si viituri rapide, cu posibile efecte de inundatii locale.

Astfel, a fost instituit codul galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice Timis superior, Barzava, Caras, Nera, Cerna (judetele Caras-Severin si Timis), Jiu superior si mijlociu (judetele Mehedinti, Gorj, Hunedoara si Dolj) si pe unii afluenti ai Oltului din judetele Valcea, Dolj, Gorj, Olt si Arges, scrie MEDIAFAX.

Inundatii locale se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile din judetele Gorj, Caras-Severin si Mehedinti, a precizat INHGA.

Avertizarea a fost emisa ca urmare a precipitatiilor prognozate si a cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte.

Citeste si: Informare meteo: Ploi, NINSORI si vant PUTERNIC in toata tara


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.