Afla ce temperaturi ne asteapta sambata si duminica.

  • Sambata
Vremea frumoasa si mult mai calda decat normal se va mentine in regiunile vestice si in zonele de deal si de munte, unde ziua cerul va fi variabil la senin. In sudul si in estul tarii, dar pe arii restranse si in centru se va semnala ceata sau nebulozitate joasa ce izolat vor persista si vor fi asociate cu burnita, astfel ca se vor inregistra valori termice in general apropiate de mediile climatologice specifice pentru o zi de ianuarie. In a doua parte a noptii cerul se va innora in regiunile vestice, unde va incepe sa ploua. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta si in vestul tarii.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0...2 grade in zonele cu ceata persistenta in special din est si 12...14 grade in Dealurile de Vest; minimele termice se vor incadra intre -15...-13 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 5...7 grade in Dealurile Banatului si ale Crisanei.

  • Duminica
Vremea se va mentine in continuare mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data, indeosebi in vestul tarii, la deal si la munte. Cerul va avea innorari temporare si, mai ales in a doua parte a intervalului, va ploua local in regiunile vestice si nord-vestice si izolat in cele centrale si de nord-est. La munte precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In zonele joase de relief din sud si din est, dimineata se va semnala ceata sau nebulozitate joasa, care local va persista si pe parcursul zilei si va fi asociata izolat cu burnita. Pe suprafete mici vor fi conditii de producere a poleiului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta, dar trecator si in vest si sud-estul extrem.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2...0 grade in zonele cu ceata persistenta din Moldova si 13...14 grade in vestul tarii, iar cele minime se vor incadra intre -8 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 5 grade in Dealurile de Vest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.