Secretarul de stat Raed Arafat, fondator al SMURD, a declarat joi ca doctoratul in domeniul medical a devenit in Romania "o formalitate, cu o calitate cel mai probabil redusa si fara valoare" si ca obligarea celor din sistemul de invatamant universitar medical sa detina acest titlu a creat probleme.

"Doar prin faptul ca i-am obligat pe toti care fac parte din sistemul de invatamant universitar medical sa detina titlul de doctor sau in cazul asistentilor universitari sa fie cel putin doctoranzi a generat unele probleme a caror recunoastere nu se doreste si am sa dau exemple. In SUA, anul trecut, erau 309 de profesori de medicina de urgenta in universitatile americane, unde doar sase au doctoratul", a spus dr. Arafat, la Gala Studentilor Romani din Strainatate, desfasurata la Palatul Parlamentului.

Despre aceeasi obligativitate, fondatorul SMURD a spus ca aceasta este in detrimentul calitatii: "Ridicand nivelul, ca sa fie neaparat cu doctorat sau doctorand, noi am redus calitatea si am redus expunerea si pregatirea studentilor nostri. Determinand fortat medicii tineri sa acceada procedura de obtinere a titlului de doctor, nu am facut decat sa-i impovaram pe toti cei care trebuie sa achite sume imense, daca nu sunt bursieri, pentru scoala doctorala, care a devenit o sursa importanta de venituri pentru universitati. Pe de alta parte, eu nu stiu unde vor oferi viitori doctoranzi atatea subiecte si teze de doctorat reale, utile si valide din punct de vedere stiintific, solicitandu-le obligatoriu tuturor sa aiba astfel de doctorate".

In opinia lui Arafat, doctoratul in domeniul medical a devenit o formalitate, cu o calitate cel mai probabil redusa si fara valoare, determinand afectarea inclusiv a celor care intr-adevar finalizeaza teze de doctorat de valoare, in urma unui proces asociat cu multa munca si straduinta, scrie MEDIAFAX.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a facut referire, in acelasi context, la cazul sau. "Dupa mai mult de opt ani de activitate in invatamant in domeniul medical de urgenta intr-o universitate de prestigiu din Romania (Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca - n.r), a trebuit sa plec, pentru ca mi s-a spus ca o sa reduc punctajul universitatii prin faptul ca eu nu am doctorat. Iar intre a face doctoratul pe genunchi sau sa mi-l faca altcineva ori a pleca, am hotarat sa plec", a spus Raed Arafat.

Citeste si:
Guvernul a adoptat noi relaxări pentru cetățenii români!
Guvernul Român a adoptat noi...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.