Principesa Maria, cea mai tanara dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai si ale Reginei Ana, se va muta definitiv in Romania, din ianuarie, si va prelua o parte dintre insarcinarile Casei Regale.

Anuntul a fost publicat, miercuri, pe blogul si pe pagina de Facebook ale Casei Regale a Romaniei.

Potrivit informatiilor MEDIAFAX, principesa Maria va participa pe 18 ianuarie la evenimentele organizate la Bucuresti cu prilejul implinirii a 25 de ani de la intoarcerea primului membru al Familiei Regale (principesa mostenitoare Margareta) in Romania. Pe 18 ianuarie 1990, pasea pe pamant romanesc primul membru al Familiei Regale dupa o intrerupere de 42 de ani.

Incepand din 18 ianuarie, principesa Maria va ramane in Romania si va locui la Bucuresti, urmand ca aceasta sa preia o parte dintre insarcinarile Casei Regale. Principesa Maria a Romaniei s-a nascut in exil, la Copenhaga, pe 13 iulie 1964. Principesa Maria a venit pe lume in lipsa tatalui sau, care desfasura activitati profesionale la New York Stock Exchange. Regele Mihai a fost informat prin telefon ca a devenit, pentru a cincea oara, tata. Cea mai tanara dintre principesele Romaniei a fost botezata in credinta ortodoxa, iar nasa de botez a fost principesa mostenitoare Margareta, sora ei, conform site-ului Familiei Regale a Romaniei.

Principesa Maria a locuit si studiat in Elvetia, apoi a petrecut cea mai mare parte a vietii in Statele Unite ale Americii. Acolo a facut studii de puericultura si a lucrat, pentru o vreme, in domeniul ingrijirii copiilor. A lucrat la New York, in relatii publice, pentru mai multe companii private. In prezent, locuieste in statul New Mexico si activeaza in domeniul consultantei private.

Principesa Maria a petrecut, in ultimii ani, Craciunul la Savarsin, alaturi de ceilalti membri ai Familiei Regale. Principesa a fost de mai multe ori in vizita in tara si la Bucuresti. Cea mai importanta sedere in Romania a principesei Maria a fost aceea de la Craciunul anului 1997, cand intreaga Familie Regala s-a regasit la Bucuresti, pentru prima oara impreuna, pe pamant romanesc.

Principesa Maria a Romaniei a implinit, pe 13 iulie 2014, varsta de 50 de ani. Atunci, Regele Mihai si-a dat acordul ca sarbatorirea jubileului principesei Maria sa aiba loc la Bucuresti, in contextul zilei de 10 mai (Ziua Regalitatii).

Astfel, pe 7 mai 2014, seara, principesa mostenitoare Margareta a conferit, in numele Regelui Mihai I, Ordinul Coroana Romaniei in grad de Mare Cruce principesei Maria. Dupa ceremonie, a avut loc un dineu in onoarea principesei Maria, pentru implinirea varstei de 50 de ani. La ceremonie si dineu au luat parte principele Radu si principele Nicolae, precum si personalitati din autoritatea politica, mediul academic si din societatea civila.

Citeste si:
Concursul de Eleganta Sinaia 2019: marele premiu a fost castigat de...
Concursul de Eleganta Sinaia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.