Tronsonul Bucuresti - Drajna din A2, toate drumurile nationale din Buzau si aproape toate din Braila, cu exceptia DN22 Braila - Galati, au fost inchise, din cauza ninsorii si vantului, informeaza Centrul Infotrafic.

Circulatia rutiera este intrerupta si pe alte tronsoane de drumuri nationale: DN2C Costesti (jud. Buzau) - Slobozia, DN2N Bogza - Dumbraveni (jud. Vrancea), DN23B Maicanesti - Ciorasti (jud. Vrancea), DN23A Gologanu - Tataranu (jud. Vrancea) si DN24D Tulucesti - Varlezi (jud. Galati).

In plus, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN4 Bucuresti - Oltenita, DN1D Albesti-Paleologu - Urziceni, DN1B Albesti-Paleologu - limita judetul Buzau, DN 13A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, DN12A Miercurea Ciuc - Lunca de Sus, DN5B Giurgiu - Ghimpati si pe DN2(E85), in judetele Ilfov si Ialomita, scrie MEDIAFAX.

Centrul Infotrafic recomanda soferilor ca, inainte de a porni la drum, sa isi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna si sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, iar in timpul deplasarii, sa adapteze viteza in functie de conditiile meteo-rutiere si sa nu bruscheze comenzile autovehiculului. De asemenea, este necesar ca ei sa respecte indicatiile si recomandarile politistilor rutieri care actioneaza permanent pe arterele pe care se circula ingreunat din cauza conditiilor meteorologice si sa permita accesul utilajelor de deszapezire.

Judetele Buzau, Braila si Vrancea se afla sub avertizare de cod rosu de ninsoare si vant pana la ora 13.00, urmand ca apoi sa intre sub avertizare de cod portocaliu.

Meteorologii au emis, luni dimineata, o noua avertizare de cod portocaliu, valabila pentru judetele Buzau, Vrancea, Braila, Tulcea, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau si Prahova, pana luni la ora 18.00.

Tot pana atunci, sunt sub cod galben de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei Capitala si 15 judete, respectiv Constanta, Calarasi, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Brasov, Covasna, Harghita, nord-estul Muresului, Bistrita - Nasaud, Maramures, Suceava, Neamt, Iasi si Botosani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.