Nuclearelectrica a anuntat vineri ca ca Unitatea 2 a centralei de la Cernavoda a fost reconectata in noaptea de 25 spre 26 decembrie, dupa ce activitatea acesteia fusese oprita marti pentru reparatii.

"Unitatea 2 a CNE Cernavoda a fost deconectata, in mod controlat, de la Sistemul Energetic National in data de 23.12.2014 pentru remedierea unei defectiuni punctuale a unei linii de impuls aferente unui instrument de masura amplasat in cladirea reactorului", a explicat intr-un comunicat Nuclearelectrica.

Activitatile de remediere si cele de reconectare s-au desfasurat respectand procedurile centralei, precum si normele de protectie si securitate, fara niciun impact advers asupra populatiei, personalului, instalatiilor si mediului inconjurator. Centrala de la Cernavoda functioneaza cu doua reactoare, care acopera aproape 20% din consumul de energie la nivel national, scrie MEDIAFAX.

La inceputul lunii decembrie, reactorul 1 a fost oprit neplanificat, din cauza unor defectiuni. Nuclearelectrica este controlata de stat, care detine 81,27% din actiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.