Proiectul pentru strada Ghidigeni din Sectorul 5 este finalizat, iar municipalitatea va incepe lucrarile in ianuarie, pentru asfaltarea strazilor fiind nevoie de masuri complexe, din cauza celor trei apeducte care alimenteaza cu apa Capitala, a anuntat, joi, primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

"Ghidigeniul este principala strada de aici (din zona Bucuresti-Magurele - n.r.) din Sectorul 5, are aproape doi kilometri si a necesitat masuri complexe, care trebuie sa tina cont de cateva particularitati ale zonei, si anume existenta a trei apeducte de importanta vitala pentru alimentarea cu apa a Capitalei, precum si alte trei sisteme de constructii si instalatii de transportare a apei", a spus edilul, dupa o vizita in zona strazii care face legatura intre Prelungirea Ghencea si Bucuresti-Magurele.

Primarul general al Capitalei a adaugat ca proiectul sistemului rutier din zona a fost finalizat, reprezentantii Apei Nova terminand si introducerea canalizarii.

Potrivit lui Oprescu, implementarea proiectului pentru asfaltarea strazii face obiectul unei ample investitii, cu costuri estimate la aproximativ 17 milioane de euro, pentru care a fost depusa documentatia necesara co-finantarii din partea UE, scrie MEDIAFAX.

Edilul a precizat ca municipalitatea va incepe lucrarile in ianuarie, daca vremea va permite acest lucru.

"Proiectul pe aceasta strada e finalizat, banii ii pune deoparte, iar daca vremea ne permite in ianuarie incepem lucrarile si continuam cu toate strazile si intrarile de aici din zona, respectiv cele sase-sapte care au mai ramas si care sunt deopotriva intrari, strazi scurte si prelungiri de strazi", a mai spus Sorin Oprescu.

La randul sau, reprezentantul constructorului a precizat ca artera Ghidigeni face parte dintr-un pachet de 22 de strazi, din care 19 sunt la "stadiul de asfalt", iar alte trei, la cel de apa-canal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.