Barbatii au o capacitate mica de concentrare asupra unei discutii, mai putin atunci cand vorbesc cu prietenii despre femei si sport, iar mai mult de jumatate dintre ei se descriu ca fiind ascultatori rai.

Cercetarea a fost efectuata pe 2.000 de barbati si femei si a descoperit ca, dupa doar sase minute, acestia isi pierd interesul in discutiile cu partenerele de viata, dar se pot concentra, in medie, 25 de minute atunci cand discuta cu prietenii lor despre fotbal si despre vietile lor sexuale.

Acelasi studiu a mai aratat ca femeile asculta pentru mai mult timp si cu mai mult interes cand sunt implicate intr-o discutie cu prietenele decat atunci cand vorbesc cu partenerii lor. Subiectul cel mai popular in discutiile masculine este sportul, preferat de mai mult de jumatate dintre barbatii chestionati, urmat de filme si sex, scrie MEDIAFAX.

In cazul femeilor, subiectul favorit de conversatie cu prietenele este relatia de cuplu, 55% dintre intervievate indicandu-l ca tema preferata. Rezultatele au mai aratat ca momentul cel mai nepotrivit de a capta atentia unui barbat este in timp ce acesta urmareste un eveniment sportiv, navigheaza printre canalele TV si se joaca cu o aplicatie de pe telefonul mobil.

In medie, un barbat rateaza de cel putin patru ori pe saptamana momentul cand ar trebui sa isi asculte sotia.

Subiectele care ii fac pe barbati sa isi piarda interesul in timpul unei conversatii cu partenerele sunt cele despre persoane pe care nu le cunosc, urmate de discutiile despre colegii de munca, vedete si haine. De asemenea, barbatii nu sunt interesati de lucruri pe care partenera le-a vazut pe retelele de socializare online, de horoscop si de ce au mancat la masa de pranz.

55% dintre femei au declarat ca isi verifica in mod regulat partenerii pentru a se asigura ca acestia asculta ceea ce ele le povestesc. Mai mult de o treime dintre femei au spus ca un semn obisnuit al faptului ca barbatii nu asculta este durata indelungata pana cand acestia ofera un raspuns la o intrebare, dar si privirile pierdute sau fixe. Mai mult de un sfert dintre femei au spus ca lipsa de atentie a barbatilor este vizibila si atunci cand partenerii nu isi pot lua privirea de la telefon, tableta, televizor.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

Peste o cincime dintre barbati au recunoscut ca navigheaza pe internet si vizioneaza programe sportive de multe ori in timpul conversatiilor telefonice cu partenerele lor. O purtatoare de cuvant a companiei Ladbrokes, care activeaza in domeniul jocurilor de noroc online si care a efectuat cercetarea, a catalogat drept "naturale" aceste diferente de interese dintre femei si barbati.

"Este normal ca reprezentantii celor doua sexe sa gaseasca interesante lucruri diferite, iar anumite subiecte sunt de mai mare interes pentru unii decat pentru altii. Barbatii sunt obsedati de sport, dispozitive electronice si tehnologie, iar adeseori acestea se amesteca atunci cand incearca sa verifice scorurile diferitelor meciuri, sa parieze sau sa obtina cele mai noi actualizari ale aplicatiilor pe care le utilizeaza. Evident, acest lucru inseamna, de multe ori, ca nu raspund atunci cand le sunt adresate intrebari. Obtinerea unui echilibru intre oferirea atentiei partenerului si alocarea timpului necesar pasiunilor este un lucru important", a declarat oficialul companiei.

Citeste si:
5 stereotipuri pe care trebuie să le cunoașteți despre o relație
5 stereotipuri pe care...

Potrivit studiului, atat barbatii, cat si femeile au recunoscut ca mai degraba isi mint partenerii in legatura cu informatiile importante, pe care prefera sa le impartaseasca cu cei mai buni prieteni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.