Actorii George Mihaita, Adrian Titieni, Dorina Chiriac, Elvira Deatcu, Mirela Zeta, Tudor Chirila si Florin Piersic Jr. ii asteapta pe copii la cea de-a IX-a editie a Targului de Carte miniLibri, care va avea loc sambata si duminica, intre 10.00 si 18.00, la Muzeul Taranului Roman din Capitala.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, cea de-a IX-a editie a Targului de Carte pentru Copii miniLibri se deschide sambata, la ora 11.00, cu o dezbatere despre importanta lecturii in viata celor mici. Evenimentul miniLibri este un targ dedicat cartii pentru copii si este organizat de Scoala Gimnaziala Step by Step din Bucuresti.

Sambata, la ora 11.00, targul se deschide cu o dezbatere inedita despre nevoia de poveste, atat pentru parinti, cat si pentru copii si profesori. La Scoala Step by Step, parintii, profesorii si copiii formeaza o comunitate, astfel, dezbaterea reuneste deopotriva doi actori la randul lor parinti - George Mihaita si Adrian Titieni -, dar si profesori cu experienta. Dialogul este interactiv, iar la final copiii sunt invitati sa adreseze intrebari invitatilor.

Opt edituri, promotii, carti pentru cei mici si inedite ateliere lingvistice pentru copii (japoneza, coreeana, hindi, portugheza, rusa, chineza, araba) se numara, de asemenea, printre atractiile acestei editii a targului. Atelierele lingvistice sunt destinate copiilor intre 6 si 12 ani si vor fi sustinute de studentii de la Facultatea de Limbi Straine (Universitatea Bucuresti), fiind concepute in asa fel incat sa imbine distractia cu invatarea, oferind informatii despre tarile respective, precum si alfabetul fiecarei limbi in parte.

In cadrul targului va fi deschis in fiecare zi Atelierul "Hrana si poveste", idei in farfurie pentru copii mofturosi. Pe parcursul ambelor zile, copiii de la Gradinita Bambi si Scoala Gimnaziala Step by Step vor sustine spectacole speciale de sarbatori.

De asemenea, duminica, intre orele 14.00 si 17.00, parintii si copiii se vor putea bucura de "Povesti in lectura unor Tatici celebri", cu Tudor Chirila, Razvan Simion si Florin Piersic Jr., la Clubul Taranului de la Muzeul Taranului Roman.

Prima editie a Targului de Carte miniLibri a avut loc in 2005, la initiativa organizatiei neguvernamentale Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala (CEDP), care dezvolta programe in domeniul educatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.