Afla cum va fi starea vremii sambata si duminica.
  • Sambata
In vestul tarii, la deal si la munte, valorile termice diurne vor creste usor si se vor situa peste mediile climatologice pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari spre sfarsitul intervalului in regiunile nord-vestice, unde izolat vor fi ploi slabe si conditii de polei. In schimb, in zonele joase, in special din sudul si estul tarii, cu precadere dimineata si noaptea se va semnala ceata sau nebulozitate joasa stratiforma, iar vremea va fi apropiata de regimul termic normal. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in vest, dar mai ales pe crestele montane, unde va spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 2 si 11 grade, iar cele minime de la -13...-12 grade in estul Transilvaniei pana la 4...5 grade in Dealurile de Vest.
  • Duminica
Vreme se va mentine mai calda decat in mod normal pentru mijlocul lunii decembrie, in special in vest, la deal si la munte. In nordul si nord-vestul tarii, cerul va prezenta innorari si pe arii restranse vor cadea precipitatii slabe, sub forma de ploaie in Maramures, iar in nordul Carpatilor Orientali trecator si sub forma de lapovita si ninsoare. In restul teritoriului cerul va fi variabil, dar mai ales dimineata si noaptea, indeosebi in zonele joase din sud si est, local, va fi nebulozitate joasa sau ceata, asociata si cu burnita. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 3 si 12 grade, iar cele minime se vor incadra intre -5 si 5 grade, mai coborate in estul Transilvaniei spre -7 grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.