Directia Nationala Anticoruptie a semnat, luni, un protocol de colaborare cu Vicepresedintia Integritate a Bancii Mondiale pentru furnizarea reciproca de informatii relevante privind identificarea, fundamentarea si prevenirea cazurilor de frauda si coruptie.

Cele doua institutii se angajeaza sa coopereze si sa se consulte reciproc pe probleme de interes comun, in special in ceea ce priveste furnizarea reciproca de informatii relevante si activitati de colaborare pentru identificarea, fundamentarea si prevenirea cazurilor de frauda si coruptie.

De asemenea, vor fi desemnate puncte de contact pentru facilitarea si transmiterea eficienta si confidentiala a informatiilor si vor fi organizate intalniri periodice pentru identificarea domeniilor prioritare de cooperare comune, scrie MEDIAFAX.

Protocolul a fost semnat la sediul Bancii Mondiale din Washington D.C., cu ocazia celei de-a treia intalniri a grupului The International Corruption Hunters Alliance, infiintat in 2010 de Banca Mondiala si dedicat luptei impotriva coruptiei.

Vicepresedintia Integritate este o unitate independenta din cadrul Bancii Mondiale, care are ca atributie exclusiva investigarea acuzatiilor de frauda si coruptie relativ la activitatile finantate de Banca Mondiala si aplicarea de sanctiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.