Codul portocaliu de inundatii emis de hidrologi a fost extins, pana joi la ora 14.00, in zece judete din sudul tarii - Mehedinti, Dolj, Gorj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu si Ilfov.

Avertizarea vizeaza, incepand de marti, ora 6.00, raurile din bazinele hidrografice: Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Motru si unii afluenti mici ai Jiului din judetele Gorj, Mehedinti si Dolj, Jiu pe sector Filiasi-Podari (judetele Gorj si Dolj), Oltet si afluentii mici ai Oltului inferior din judetele Valcea, Gorj, Dolj si Olt, Calmatui, Vedea superioara amonte Valeni, Teleorman si pe alti afluenti mici ai raului Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Neajlov, Sabar si alte rauri mici din bazinul inferior al Argesului (judetele Dambovita, Giurgiu si Ilfov).

Tot in intervalul marti, ora 6.00 - joi, ora 14.00, vor fi sub cod galben raurile din bazinele hidrografice: Jiu pe sectoarele Sadu-amonte Filiasi si aval Podari, precum si pe afluentii Jiului din judetele Gorj, Mehedinti si Dolj, Vedea aval Valeni (judetul Teleorman), Arges si afluentii sai din judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Ilfov), Ialomita-bazin mijlociu (judetele Dambovita si Prahova).

Luni, codul portocaliu vizeaza raul Neajlov (sector Moara din Groapa - amonte de Calugareni), in judetele Dambovita si Giurgiu.

Cod galben de NINSORI si PLOI insemnate in aproape toata tara! Harta regiunilor afectate

In intervalul luni, ora 24.00 - marti, ora 6.00, avertizarea cod portocaliu va fi valabila, tot pe raul Neajlov, in sectorul Vadu Lat - Calugareni (judetul Giurgiu), dar si pe Teleorman, la nivel local, pe sector amonte si aval de statia hidrometrica Teleorman (judetul Teleorman), potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), scrie MEDIAFAX.

Meteorologii au emis luni o avertizare cod galben de ploi, ninsori, polei si vant puternic, valabila de luni noapte pana miercuri dimineata, precipitatiile urmand sa se extinda dinspre sud si sa cuprinda majoritatea zonelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.