Social8 Decembrie 201411:13

Lectura de un minut

Castigul salarial mediu a crescut in octombrie cu 7 lei (0,4%) fata de luna precedenta, la 1.705 lei net, cele mai mari valori fiind inregistrate in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (4.500 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (998 lei), a anuntat luni INS.

"In majoritatea activitatilor din sectorul economic nivelul castigului salarial mediu net a inregistrat usoare cresteri fata de luna septembrie 2014. Cresterile castigului salarial mediu net fata de luna precedenta s-au datorat acordarii de prime ocazionale (inclusiv prime pentru realizari deosebite), sume din profitul net si din alte fonduri, dar si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte)", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Cele mai mari cresteri au avut loc in silvicultura si exploatare forestiera, inclusiv pescuit si acvacultura (14,3%) si in alte activitati extractive, activitati auxiliare intermedierilor financiare, inclusiv activitati de asigurare si fonduri de pensii, intermedieri financiare, cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii (intre 4,5% si 6,5%), scrie MEDIAFAX.

La polul opus, cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial s-au inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (22,1%) si in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, activitati de servicii anexe extractiei (intre 11,5% si 16,5%).

Comparativ cu luna octombrie a anului precedent, castigul salarial mediu net a crescut cu 5,6%.

Citeste si:
Piata asigurarilor RCA: peste 88.000 de dosare de dauna in perioada...
Piata asigurarilor RCA: peste...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.