Afla cum va fi starea vremii sambata si duminica.
  • Sambata
Vremea va fi predominant inchisa, iar aria precipitatiilor se va extinde in cea mai mare parte a tarii. Vor fi ploi, exceptand nordul Moldovei si zona montana inalta, unde se vor semnala precipitatii mixte. Pe arii restranse, in special in Moldova si Baragan se mentin conditiile pentru producerea poleiului. Cantitatile de apa vor depasi izolat 15 l/mp in regiunile sudice si la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si al Transilvaniei, precum si pe crestele montane. Regimul termic se va mentine sub mediile multianuale specifice acestei perioade in Moldova, Muntenia si Oltenia, in timp ce in restul teritoriului, va fi mai cald decat in mod obisnuit. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 11 grade, iar cele minime intre -4 si 6 grade. Pe arii restranse va fi ceata.
  • Duminica
Vremea va fi inchisa si se vor semnala precipitatii pe arii relativ extinse in toate regiunile. Acestea vor fi sub forma de ploaie, iar in jumatatea de nord a Moldovei si pe crestele montane se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare. Izolat se va forma polei. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 9 grade, iar cele minime se vor incadra intre -3 si 5 grade. In zonele joase vor mai fi conditii de ceata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.