Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, asigura persoanele cu dizabilitati, in mesajul transmis de ziua lor, miercuri, ca indemnizatiile le vor fi majorate cu 16 la suta, incepand cu ianuarie 2015.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a transmis un mesaj, de Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, asigurandu-le pe cele din Romania ca indemnizatiile de care beneficiaza vor fi majorate incepand cu anul viitor.

"Sunt multe lucruri pe care si noi, cei care reprezentam institutii sau autoritati, ar trebui sa le facem in continuare si sper ca, in viitor, vom da tot mai des semnele solidaritatii si responsabilitatii. Astazi, putem sa va asiguram ca majorarea cu 16 la suta, din ianuarie 2015, a nivelului prestatiilor sociale acordate persoanelor cu dizabilitati va deveni o realitate, dupa sase ani de asteptare. In acelasi timp, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) a alocat de la bugetul de stat, pentru 2014, Consiliului National al Dizabilitatii din Romania suma de 362.149 lei pentru promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati. Dar, dincolo de aceste masuri, as vrea sa transmit un gand bun, de solidaritate tuturor persoanelor cu dizabilitati", se arata in mesajul ministrului.

Potrivit MMFPSPV, la nivel national, sunt inregistrate 727.187 de persoane cu dizabilitati, iar peste 70.000 sunt copii. In 1992 Organizatia Natiunilor Unite a proclamat ziua de 3 decembrie ca Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati pentru a promova intelegerea problemelor legate de handicap si mobilizarea sustinerii demnitatii, drepturilor si bunastarii acestor persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.