Aproximativ 2,2 milioane de beculete de sarbatori si sute de figurine luminoase vor fi montate la Iasi, iar fantanile arteziene din Piata Unirii vor fi iluminate in sistem 3D, iluminatul festiv urmand sa fie pornit vineri seara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in oras vor fi amplasate 2,2 milioane de beculete de sarbatori, precum si sute de figurine luminoase, atat in centrul municipiului, cat si in cartiere. De asemenea, la Iasi vor fi instalati si sapte brazi, in mai multe puncte ale municipiului.

Si fantanile arteziene din Piata Unirii vor fi iluminate in sistem 3D, iar pe pietonalul din centrul orasului se va desfasura si un targ de Craciun, urmand sa fie amplasate 32 de casute la care vor fi comercializate decoratiuni si diverse produse de artizanat, precum si produse alimentare, scrie MEDIAFAX.

In fata Primariei Iasi va fi amenajat Oraselul Polar, unde copiii vor putea admira personaje de basm si oameni de zapada.

Potrivit primarului Nichita, montarea ghirlandelor luminoase este aproape finalizata, iluminatul de sarbatori urmand sa fie pus in functiune vineri seara.

Iluminatul festiv il vom porni la Iasi pe 5 decembrie. Pe 7 ianuarie il oprim si il redeschidem pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii”, a afirmat Nichita.

El a refuzat sa precizeze ce suma a fost alocata de municipalitate pentru sarbatorile de iarna si nici care sunt formatiile ce vor concerta de Revelion in Piata Palatului Culturii din Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.