Peste 100 de politisti au protestat, in Piata Constitutiei, miercuri, in fata sediului Ministerului de Finante, cerand cresterea cu zece la suta a salariilor.

Protestatarii spun ca sunt nemultumiti ca nu li s-au majorat salariilor din 2007, iar drepturile pierdute in 2009, in Guvernul Boc - al 13-lea salariu, prima de vacanta si salariile compensatorii acordate odata cu iesirea la pensie - nu au mai fost achitate nici de catre Guvernul Ponta. Presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), Iulian Surugiu, a declarat pentru MEDIAFAX ca in cazul in care revendicarile lor nu vor fi solutionate, vor iesi in strada din doua in doua zile.

O delegatie a protestatarilor a dus la Ministerul de Finante un memoriu cu nemultumirile politistilor. La protest au fost si doi politisti care s-au legat cu un lant de picioare. Protestul s-a incheiat in jurul orei 11.40, cu aproape patru ore mai devreme decat ora pana la care aveau autorizatie.

Presedintele SNAP a spus ca politistii asteapta ca reprezentantii ministerelor Finantelor, de Interne si cei ai Politiei Romane sa ia masuri pentru cresterea cu 10 la suta a salariilor, in conditiile in care din 2007 nu au mai fost majorari salariale, nefiind acoperita nici inflatia. Surugiu a mai spus ca politistii nu primesc nici drepturile salariale pentru weekend-urile lucrate si zilele de sarbatori legale in care vin la munca.

Liderul sindical a adaugat ca, in 27 noiembrie, l-a informat pe ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, ca Ordonanta 37/2014 si Ordinul MAI 101/2014 nu se aplica, in sensul ca politistii nu primesc banii pentru sporurile respective.

"Aceasta situatie s-a creat din cauza ca ordinul nu a fost conceput in mod corect, nu a fost pus in aplicare de catre cei care aveau obligatia sa o faca, de aceea nici pana la aceasta data drepturile nu sunt acordate corespunzator, politistii fiind prejudiciati", a precizat Surugiu.

Liderul sindical a mai spus ca la acele discutii s-a hotarat ca din 2 decembrie sa fie constituit un grup de lucru la nivelul MAI, format din specialistii ministerului si reprezentantii organizatiilor sindicale, care sa corecteze Ordinul MAI 101/2014 si sa elaboreze un proiect de ordonanta pentru drepturile salariale ale politistilor pe anul 2015, inclusiv completarea Acordului colectiv privind raporturile de serviciu.

Citeste si:
Guvernul îngheață salariile și blochează angajările în sistemul...
Guvernul îngheață salariile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.