Aproape 20.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi avansati in grad cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

Potrivit MAI, de 1 Decembrie vor fi inaintati in grad 3.794 de ofiteri si 15.637 de maistri militari, agenti de politie si subofiteri. Cei mai multi dintre ofiterii si agentii care urmeaza sa fie avansati in grad cu acest prilej sunt cadre ale Politiei Romane - 2.272 de ofiteri si 5.402 de agenti.

Intre structurile cu un numar mare de angajati avansati se numara si Jandarmeria Romana, cu 255 de ofiteri si 4.570 de maistri militari, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, unde vor fi avansati 200 de ofiteri si 4.114 de maistri militari, si Politia de Frontiera, unde vor trece la gradul urmator 151 de ofiteri si 1.025 de agenti, scrie MEDIAFAX.

Potrivit legii, politistii pot fi avansati in gradul profesional urmator cu ocazia zilei Armei din care fac parte, precum si a Zilei Nationale a Romaniei - 1 Decembrie, iar pentru merite exceptionale, in tot cursul anului. De asemenea, cadrele militare pot fi inaintate in grad inainte de termen, anual, de ziua Armei si la 1 Decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.