Mircea Albulescu, operat pe cord miercuri la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara, a fost detubat si este constient si cooperant.

Purtatorul de cuvant al Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara, medicul Alina Lupu a declarat, joi seara, ca actorul Mircea Albulescu se simte foarte bine dupa interventia chirurgicala de miercuri.

"Mircea Albulescu este in continuare internat la ATI, este in stare buna, este constient, coopereaza, vorbeste cu medicii. Nu mai este intubat, se simte bine dupa operatie", a declarat Alina Lupu. Potrivit sursei citate, pacientii care sufera operatii pe cord, asa cum este cazul lui Mircea Albulescu, raman internati in spital intre cinci si sapte zile, apoi sunt externati, urmand sa mearga periodic la control medical.

Actorul Mircea Albulescu a fost supus, miercuri, unei interventii chirurgicale pe cord, echipa de medici care l-a operat pe actor fiind condusa de profesorul Marian Gaspar, seful Clinicii de Chirurgie Cardiaca din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara.

In timpul interventiei, lui Mircea Albulescu i-au fost facute trei bypass-uri, intrucat in urma analizelor amanuntite s-a impus aceasta operatie, mai ales ca actorul avea montat un stimulator cardiac. In noaptea de luni spre marti, actorul Mircea Albulescu s-a prezentat la Serviciul de Urgente al Spitalului Judetean din Timisoara, acuzand dureri in zona pieptului. Medicii de aici l-au transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare din municipiu, unde a fost internat, scrie MEDIAFAX.

Mircea Albulescu se afla la Timisoara deoarece luni seara a avut loc in acest oras spectacolul "Badaranii", in care actorul joaca.

Mircea Albulescu a mai fost internat in ianuarie 2013 la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a fost dus dupa ce i s-a facut rau pe strada. Actorul a stat internat o zi, medicii stabilind ca acesta a avut tensiunea marita. Maestru al scenei si al filmului romanesc, Mircea Albulescu are 80 de ani si joaca pe scena Teatrului National Bucuresti.

Citeste si:
Marile personalitati din Romania care ne-au parasit in 2016
Marile personalitati din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.