Regizorul neozeelandez Peter Jackson va primi o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, in cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 8 decembrie, potrivit contactmusic.com.

Steaua de pe Walk of Fame dedicata regizorului neozeelandez Peter Jackson, in varsta de 53 de ani, va fi cea de-a 2.538-a distinctie de acest tip acordata unei personalitati a cinematografiei mondiale.

La ceremonia de dezvelire a placii cu numele regizorului faimos pentru filmele din seriile "Stapanul Inelelor" si "Hobbitul" vor participa actorii Orlando Bloom, Evangeline Lily si Andy Serkis, scrie MEDIAFAX.

Peter Jackson, un fan al povestirilor fantastice ale lui J.R.R. Tolkien, a facut istorie cu trilogia "Stapanul Inelelor", devenind primul regizor care a realizat trei filme importante simultan. Anterior a primit critici favorabile pentru lungmetrajul "Heavenly Creatures" (1994), care a obtinut Leul de Argint la Festival de Film de la Venetia si o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu.

Peter Jackson a fost recompensat cu trei premii Oscar, in categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun scenariu adaptat" si "cel mai bun regizor", pentru "Stapanul Inelelor: Intoarcerea regelui" (2004). Pentru acelasi film, Jackson a primit si un Glob de Aur pentru cel mai bun regizor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.