Discovery Science va transmite marti, de la ora 22.00, documentarul "Rosetta: Pe urmele unei comete", prezentand punctul culminant al unei misiuni stiintifice de mai multe decenii.
Dupa ce, acum doua saptamani, robotul european Philae a aterizat pe cometa Churyumov-Gerasimenko, desprinzandu-se de sonda Rosetta, Discovery Science prezinta eforturile premergatoare acestei misiuni, potrivit unui comunicat remis mediafax.

Aterizare istorica a robotului Philae pe cometa Churyumov-Gerasimenko

Rosetta a intrat pe orbita cometei 67P/ Churyumov-Gerasimenko, pe care si-a lansat apoi "insotitoarea": Philae, un robot de marimea unei masini de spalat. Acest laborator stiintific futuristic s-a ancorat solid de suprafata cometei si a pornit intr-o misiune pentru a preleva si analiza date ce vor alcatui un "cufar cu comori", considerat pana acum imposibil de obtinut.

In programul "Rosetta: Pe urmele unei comete", care are o durata de o ora, Discovery Science va ilustra cronica acestei misiuni, relatata de vocile celor care au initiat aceasta idee revolutionara si au facut eforturi pentru indeplinirea ei. De asemenea, telespectatorii vor putea asculta marturii ale celor care au coordonat deplasarea sondei Rosetta in apropierea cometei si l-au lansat pe Philae.

Robotul Philae a incetat sa comunice, dupa o misiune istorica

Discovery Networks Europa Centrala & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) este o divizie a Discovery Communications, lider mondial pe segmentul televiziunilor cu plata, care ajunge la peste 2,7 miliarde de abonati in peste 220 de tari si teritorii. Discovery Networks CEEMEA le ofera oamenilor posibilitatea de a-si explora universul si de a-si satisface curiozitatea, prin intermediul celor 12 branduri de televiziune, in frunte cu Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science si Discovery HD Showcase, dar si prin intermediul produselor si serviciilor comerciale si educationale de top. Programele Discovery sunt difuzate in 19 limbi, ajungand la peste 261 de milioane de abonati din 105 tari, de pe trei continente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.