Principesa Margareta si principele Radu vor efectua, de Ziua Nationala a Romaniei, un drum simbolic de la Sinaia la Bucuresti, o calatorie care aduce un omagiu regelui Ferdinand si reginei Maria, cuplul princiar avandu-i ca invitati pe arhiducesa Maria Magdalena a Austriei si pe sotul acesteia.

Astfel, potrivit unui comunicat, la calatoria cu trenul regal, programata pentru 1 decembrie, vor mai participa principesa Maria si principele Nicolae. Invitati in trenul regal vor fi si alteta sa imperiala si regala arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a Romaniei, impreuna cu sotul ei.

Anul acesta, familia regala a ales sa se opreasca in municipiile Ploiesti, Focsani, Ramnicu-Sarat si Buzau, intr-o calatorie simbolica de la Sinaia la Bucuresti. Familia regala invita locuitorii acestor orase sa vina la gara, pentru a aduce impreuna un omagiu intemeietorilor Romaniei Mari. Acesta este sensul Zilei de 1 Decembrie, scrie MEDIAFAX.

Astfel, la gara Sinaia, familia regala va sosi de la Castelul Peles, la ora 9.00, plecarea trenului fiind programata pentru ora 9.08, urmand ca trenul regal sa ajunga la Ploiesti Sud la ora 10.19 si va pleca la ora 10.38. Urmatoarea oprire va fi in Buzau, la 11.55, si isi va continua calatoria la 12.10, plecand spre Ramnicu-Sarat, unde va ajunge la ora 12.47. Apoi, va pleca la ora 13.02 spre Focsani, unde va sosi la ora 13.45, plecand spre Bucuresti la ora 14.15. Trenul Regal va aduce familia regala la Bucuresti, seara, la gara Baneasa.

Trenul Regal a fost comandat de Regele Ferdinand I in anul 1926, in Italia. Trenul a fost livrat Romaniei dupa moartea lui Ferdinand, in anul 1928.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.