Unul dintre cei doi supravietuitori din elicopterul militar prabusit vineri in judetul Sibiu, care are arsuri profunde si este in stare mai grava decat celalalt, va fi supus, luni, unui transplant de piele, potrivit reprezentantilor Spitalului de Arsi din Capitala.

"Interventia este necesara in zonele unde pacientul are arsuri profunde. Acum i se face si o bronhoscopie. In legatura cu al doilea pacient, nu s-a stabilit daca va fi operat din nou. Ambii pacienti, care au arsuri pe 40 la suta din suprafata corpului, sunt in stare stabila si raman sub supraveghere medicala. Prognosticul este rezervat, in special la pacientul cu arsuri profunde", a precizat purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, dr. Adrian Stanculea.

Militarul caruia i se va face, luni, transplant de piele este capitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, in varsta de 47 de ani. Celalalt supravietuitor internat la Spitalul de Arsi este maistrul militar cls. I Valentin Bora, in varsta de 41 de ani.

Cei doi au fost adusi la Spitalul de Arsi sambata seara si au fost deja operati pentru fracturile suferite in urma accidentului.

Corneliu-Gabriel Titiana a fost adus primul, intubat. "Avea traumatism facial si arsura grad II B3 in special in zona toracica si abdominala si mai putin la membrele inferioare. A fost dus direct in sala, fiind operata fractura de piramida nazala. Totodata, a fost realizata toaleta leziunilor provocate de arsura si a fost realizata o incizie de decompresiune. Toata interventia a durat mai bine de doua ore", a precizat sambata dimineata, pentru MEDIAFAX, directorul medical al Spitalului de Arsi, dr. Cristian Nitescu.

Despre Valentin Bora, medicul a spus ca avea arsuri mai superficiale, grad III cam 5-7 la suta, restul fiind intermediare. "A venit si cu o fractura la antebrat, treimea inferioara. A fost operata fractura si apoi am facut toaleta leziunilor provocate de arsuri", a precizat dr. Nitescu.

Citeste si:
SUA: Un fost militar american ucis în Ucraina
SUA: Un fost militar american...

Elicopterul militar care s-a prabusit vineri, in jurul orei 10.50, intr-o zona impadurita aflata intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni din judetul Sibiu, apartinea Bazei Aeriene 71 Campia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravietuitori au preluati de un elicopter SMURD si dusi initial la un spital din Targu Mures.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.