Ministrul Apararii, Mircea Dusa, s-a intalnit, sambata dimineata, la Academia Fortelor Terestre din Sibiu, cu cele doua persoane care au ajuns primele la locul accidentului aviatic din Stejaris, inainte oficialul stand de vorba cu rudele celor opt militari care si-au pierdut viata in accident.

La finalul intalnirii, ministrul a precizat ca a dorit sa se intalneasca cu rudele pentu a le tranmsite condoleante, iar celor doi tineri care au ajuns primii la locul accidentului sa le multumeasca pentru ca i-au ajutat pe cei doi militari supravietuitori, transmite MEDIAFAX.

"M-am intalnit cu membrii familiilor pentru a le transmite condoleante. Maine, in jurul orei 14.00, dupa ce vor fi indeplinite toate formalitatile, vom organiza un ceremoial militar religios (n.r. - la Academia Fortelor Terestre), dupa care vor pleca sicriele cu mijloace de transport spre Arges, Alba si Campia Turzii cu un C 130, iar familiile vor stabili cand vor avea loc inmormantarile", a declarat Dusa.

Ministrul Apararii a spus ca a vrut sa le multumeasca celor doi tineri care au ajuns primii la locul accidentului aviatic.

"De asemenea, i-am invitat pe cei doi baieti care au fost primii la fata locului si am dorit sa le multumesc pentru spiritul lor umanitar si pentru faptul ca au intervenit cu curaj si i-au salvat cei doi militari. Le-am multumit si le-am dat o amintire", a spus Dusa Intrebat in ce stadiu este ancheta, Mircea Dusa a raspuns: "Nu facem declaratii de presa, este un moment foarte dificil si n-am vrut decat sa ma intlnesc cu familiile si cu cei doi tineri".

Cei doi tineri salvatori tineau in mana cate o cutie neagra in care erau binocluri. Intrebat cum a fost la fata locului si ce a vazut acolo, unul dintre cei doi tineri a raspuns: "Era mult fum si nu vedeai nimic". Cei doi au fost luati apoi din fata jurnalistilor si urcati intr-o masina cu care au plecat de la Academia Fortelor Terestre.

Citeste si: Un elicopter militar s-a PRABUSIT in jud. Sibiu! Opt oameni au murit


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.