Presedintele Traian Basescu a transmis, vineri, un mesaj de condoleante in urma accidentului din judetul Sibiu, in urma caruia si-au pierdut viata 8 militari si 2 au fost raniti, seful statului afirmand ca este un moment trist pentru Armata, pentru popor si pentru el, personal.

"Doresc sa-mi exprim regretul pentru tragicul accident petrecut astazi in judetul Sibiu in urma caruia si-au pierdut viata 8 militari si 2 au fost raniti. Este un moment trist pentru Armata Romaniei, pentru poporul roman si pentru mine personal", se arata in mesajul presedintelui Traian Basescu.

Seful statului a transmis "sincere condoleante familiilor indoliate si tuturor celor care le-au fost aproape". "Totodata, le doresc insanatosire militarilor raniti si imi exprim solidaritatea cu familiile acestora", mai transmite presedintele Basescu, scrie MEDIAFAX.

Opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, in jurul orei 10.40, in zona localitatii Malancrav, din judetul Sibiu. Zona este extrem de accidentata, unde doar masini de teren sau tractoare pot ajunge.

Martorii spun ca inainte sa se prabuseasca elicopterul zbura la altitudine joasa, iar la un moment dat a lovit crengi ale copacilor si a intrat in deriva, dupa care s-a invartit de cateva ori in aer si s-a prabusit in flacari.

Potrivit MApN, elicopterul apartinea Bazei 71 Aeriana de la Campia Turzii si se afla in misiune, urmand sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.