Numarul de decese provocate de epidemia de febra hemoragica Ebola a ajuns la 5.420 in opt state din Africa, din totalul de 15.145 de persoane infectate cu virus, potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), publicat miercuri, relateaza AFP.

Bilantul precedent al OMS, publicat pe 14 noiembrie, era de 5.177 de morti din 14.413 cazuri. Noul bilant prezinta date inregistrate pana la 16 noiembrie. OMS estimeaza ca cifrele acestor bilanturi sunt subestimate.

Epidemia, cea mai grava de la identificarea virusului in 1976, s-a declansat in Guineea, la sfarsitul lui decembrie 2013. De atunci si pana la 16 noiembrie 2014, epidemia de Ebola a provocat moartea a 1.192 de persoane in aceasta tara, din 1.971 cazuri. De asemenea, s-au inregistrat 2.964 de morti in Liberia, din 7.069 de cazuri.

In Sierra Leone, OMS a inregistrat 1.250 de decese din 6.073 de cazuri declarate. In Mali, ultima tara afectata de virus, OMS a semnalat 6 cazuri care au provocat 5 decese, scrie MEDIAFAX.

Bilantul din Nigeria si Senegal a ramas neschimbat pentru mai mult de 49 de zile, cu 20 de cazuri dintre care opt mortale in Nigeria si un caz in Senegal, un student din Guineea a carui vindecare a fost anuntata de catre autoritati la 10 septembrie. Aceste doua state au fost retrase de pe lista tarilor afectate grav de epidemia de Ebola.

Bilantul privind decesele inregistrate in randul personalului sanitar s-a agravat, cu 329 de morti din 568 de contaminari (324 de decese si 570 de cazuri in bilantul precedent). Mai multe cazuri de contaminare au fost retrase din bilant.

In Statele Unite, au fost inregistrate patru cazuri, dar numai un pacient liberian, revenit din tara sa, a murit din cauza bolii.

Spania a inregistrat un caz de contaminare cu virusul Ebola, o asistenta care a ingrijit doi misionari infectati si repatriati la Madrid, unde acestia au decedat in august si septembrie. Infirmiera a fost intre timp declarata vindecata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.