Romfilatelia marcheaza implinirea unui sfert de secol de la Revolutia din decembrie 1989 prin emisiunea filatelica "25 de ani de la caderea regimului comunist", alcatuita dintr-un timbru si o colita cu mesaje simbolice.

Oglinda a trecutului si prezentului, timbrul ilustreaza momente semnificative ale istoriei si culturii nationale, fiind un important instrument in cunoasterea Romaniei ca popor si oferind o privire de ansamblu asupra celor mai importante evenimente care au format natiunea romana, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Cea mai noua emisiune de timbre face referire la un moment istoric de importanta semnificativa pentru poporul roman, prin care Romania a fost readusa, dupa mai bine de patru decenii, in randul democratiilor europene.

Romfilatelia marcheaza implinirea a 25 de ani de la Revolutia din decembrie 1989 prin emisiunea filatelica "25 de ani de la caderea regimului comunist", alcatuita dintr-un timbru si o colita cu mesaje simbolice, reprezentative atat pentru memoria evenimentelor de acum 25 de ani, cat si pentru mostenirea acestora si importanta sa pentru generatiile de astazi si cele care vor urma.

Timbrul emisiunii cu valoarea nominala de 14,50 de lei ilustreaza in maniera grafica si simbolica numarul "XXV" menit sa marcheze un sfert de secol de la Revolutia din decembrie 1989. Alegerea scrierii cu cifre romane are o dubla semnificatie: cifra romana XX este un semn al negarii regimului comunist ce vine sa anuleze zidul oprimarii, iar cifra romana V reprezinta un simbol al victoriei si al libertatii castigate.

Timbrul colitei cu valoarea nominala de 8,10 de lei ilustreaza opera "Aripi" (Monumentul luptei anticomuniste) apartinand artistului Mihai Buculei, un simbol al luptei impotriva regimului comunist si, totodata, un omagiu adus sacrificiului in castigarea democratiei.

Cele doua valori ale emisiunii sunt completate de plicul prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinieta, colita dantelata si intregul postal.

Citeste si:
George Simion: Sistemul din România a eșuat; nu a reușit să facă...
George Simion: Sistemul din...

Incepand de joi, emisiunea de marci postale "25 de ani de la caderea regimului comunist" va putea fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.