Presedintele suspendat al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a revenit in tara, joi, pe Aeroportul Henri Coanda, cu o cursa de la Istanbul, acesta urmand sa fie dus de politisti la Tribunalul Bucuresti, pentru confirmarea mandatului de arestare preventiva emis pe numele lui.

Cursa cu care a venit Nicusor Constantinescu a aterizat pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni in jurul orei 11.40, cu aproximativ un sfert de ora mai devreme decat ora programata. Potrivit unor surse din Politie, Nicusor Constantinescu va fi ridicat de politisti de pe aeroport si dus la Tribunalul Bucuresti, care va judeca cererea de confirmare a mandatului de arestare preventiva emis pe numele lui, in luna iulie.

Daca instanta va confirma mandatul de arestare, Nicusor Constantinescu va fi incarcerat in Arestul Politiei Capitalei. Ulterior, in functie de ce va spune medicul, acesta va ramane in Arestul Politiei Capitalei sau va fi dus intr-un spital penitenciar, au precizat sursele citate, potrivit MEDIAFAX.

Nicusor Constantinescu a fost retinut, marti, de autoritatile din Turcia, dupa ce Ministerul Justitiei a transmis documentelor necesare pentru aducerea lui in tara, pentru a fi arestat preventiv in dosarele in care este judecat.

Unul dintre avocatii lui Nicusor Constantinescu a declarat ca acesta le-a spus judecatorilor ca va veni de bunavoie in Romania, joi, astfel ca instanta nu a dispus arestarea lui, in vederea extradarii. Potrivit avocatului, Nicusor Constantinescu le-a aratat magistratilor turci si documentele din care reiese ca el intentiona sa se intoarca in Romania din SUA, de bunavoie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.