O filmare aeriana arata stadiul lucrarilor de pe Autostrada A1 pe portiunea Sibiu - Orastie, care ar trebui sa fie data in folosinta pana la finalul acestui an.

Imaginile aeriene realizate de Inter-Fly Romania au fost publicate pe forumul Construim Romania si arata ca mare parte a lucrarilor au fost finalizate, dar si ca avem dezvoltari periculoase in teren, acolo unde asfaltarea ultimelor portiuni ar putea fi zadarnicita de alunecarile de teren, scrie mediafax.ro.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a verificat, in urma cu doua saptamani, stadiul lucrarilor din elicopter si a primit asigurari de la constructor ca soseaua va fi gata la 15 noiembrie. Lucrarile vor continua dupa aceea pentru consolidarea dealurilor afectate de alunecari de teren.

"Lucrarile care se vor efectua acolo nu vor afecta nici circulatia, nici siguranta circulatiei. (Reporter: E vorba, totusi, de zone cu alunecari de teren. Ati primit asigurari ca nu vor fi probleme?) La orice problema exista solutie tehnica. Dansii aplica solutiile tehnice necesare si suficiente ca sa blocheze alunecari de teren", a spus Ioan Rus, potrivit digi24.ro

Dupa cum arata portiunea in imagini, termenul stabilit de ministrul Ioan Rus ar putea fi respectat, in extremis. Totusi, se observa ca alunecarile de teren nu au fost oprite in totalitate, iar decizia constructorului de a continua lucrarile la stratul asfaltic in lipsa unor consolidari este una considerata a fi periculoasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.