Peste 130 de copaci au fost doborati de vant in Capitala, 65 de masini au fost avariate, 11 stalpi au cazut si sase panouri publicitare s-au desprins din cauza vantului si a zapezii, in ultimele 24 de ore, interventiile ISU Bucuresti fiind duble fata de o zi obisnuita.

Echipele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti au avut, in ultimele 24 de ore, 161 de situatii de urgenta, cele mai multe fiind cazuri de copaci cazuti pe masini sau pe carosabil. Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca in ultimele 24 de ore au fost doborati de vantul puternic 133 de copaci, din mai multe sectoare.

Daniel Vasile a precizat ca 65 de masini au fost avariate de copacii rupti de vant, 11 stalpi au cazut si sase panouri publicitare au fost rasturnate de vantul puternic si de zapada. De asemenea, noua elemente de constructie au cazut de pe fatadele cladirilor, nicio persoana nefiind ranita. Echipele ISU Bucuresti au avut, in ultimele 24 de ore, 298 de interventii in total, incluzand si incendiile, cazurile de descarcerare si de acordare a primului ajutor, numarul fiind dublu fata de o zi obisnuita, a mai spus Daniel Vasile.

Bucurestiul a fost, pana sambata noapte, sub avertizare cod galben de ninsoare si vant puternic, stratul de zapada care s-a depus ajungand pana la zece centimetri. Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca, de sambata, ora 16.00, pana duminica, la ora 12.00, in toata tara vor fi precipitatii mixte si intensificari ale vantului. In sudul tarii si in special in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Calarasi, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare. Vantul va continua sa prezinte intensificari in sud-estul tarii si pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe ora, iar pe arii restranse 60-70 de kilometri pe ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.