Rauri din judetele Maramures si Satu Mare se afla, pana vineri la ora 16.00, sub cod galben, potrivit actualizarii unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Codul galben vizeaza raurile din bazinele hidrografice Iza, Tur si Lapus.

Tot sub cod galben se afla, pana sambata la ora 12.00, afluentii Muresului din judetul Hunedoara, Bega-bazin superior, Timis-bazin superior si mijlociu, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis, Caras Severin si Gorj), Drincea (judetul Mehedinti), Jiu - bazin superior si mijlociu (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti), Jiu pe sector Filiasi-amonte Podari (judetul Dolj), afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Sibiu, Gorj, Valcea si Arges), precum si raurile din bazinul superior si mijlociu al Argesului (judetele Arges si Dambovita), scrie MEDIAFAX.

Conform aceleiasi avertizari, vor fi sub cod portocaliu, in intervalul joi, ora 23.00 - vineri, ora 24.00, raurile din bazinele hidrografice: Timis superior, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), afluentii Jiului din judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti, Jiu pe sector aval Filiasi-Racari (judetul Dolj), afluentii Oltului din judetele Gorj si Valcea.

Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod galben de ploi, vant puternic si temperaturi scazute, valabila in aproape toata tara, de miercuri seara pana vineri, la munte si in jumatatea de nord a Moldovei fiind anuntate lapovita si ninsoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.