Social22 Octombrie 201413:46

Lectura de un minut

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu a declarat ca energia electrica ar putea fi folosita pentru incalzirea locuintelor, inlocuind gazele naturale sau pacura.

Folosirea electricitatii pentru incalzire este una dintre concluziile discutiilor privind noua strategie energetica a Romaniei, a afirmat Nicolescu. La recensamantul din anul 2011 au fost inregistrate 8,45 milioane de locuinte, din care 4,58 milioane in orase si 3,87 milioane in mediul rural.

Cheltuielile lunare ale unei persoane pentru locuinta, apa, electricitate, gaze si altii combustibili se ridica la aproximativ 130 de lei, reprezentand 17% din cheltuielile totale, reiese din datele Institutului National de Statistica.

Romania se confrunta cu o supracapacitate de productie a electricitatii, in contextul scaderii consumului.
Unitatile de productie a electricitatii din Romania totalizeaza circa 20.000 MW, in timp ce pentru consum nu sunt utilizati decat 6-7.000 MW.

Anul trecut, consumul de energie a scazut cu 4,5% fata de 2012.
Proiectul unei noi strategii energetice ar urma sa fie prezentat publicat la inceputul lunii noeimbrie, dar termenul ar putea fi extins pentru dupa alegerile prezidentiale.

Citeste si:
Mai mult de jumatate din conductele de gaze din Romania se afla in sta
Mai mult de jumatate din...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.