Operatorul de servicii de apa RAJA Constanta va disponibiliza aproximativ 700-750 de salariati, reprezentand 30-33% din personalul companiei, potrivit unei hotarari AGA din luna septembrie.

"Se ia act de informarea cu privire la stadiul implementarii programului privind restructurarea de personal si se aproba continuarea si aplicarea procedurilor legale in vederea reorganizarii companiei prin redimensionarea si restructurarea unui numar de posturi care sa permita incadrarea cheltuielilor cu personalul in totalul cheltuielilor de exploatare, intr-un procent cuprins intre 30-33% (ceea ce va reprezenta concedierea a aproximativ 700-750 de angajati)", se arata in hotararea actionarilor RAJA, scrie MEDIAFAX.

RAJA este controlata de Consiliul Judetean Constanta, care detine 97% din actiuni.

AGA a mai aprobat bugetul de venituri si cheltuieli aferent anului 2015 si obiectivele, criteriile si indicatorii de performanta pentru anul viitor pentru administratori, director general si director general adjunct.

De asemenea, actionarii societatii au aprobat incheierea unui contract de asigurare civila profesionala, anual, pana la terminarea mandatului, pentru administratorii executivi (director general si director general adjunct) si administratorii neexecutivi in suma asigurata maxima de 5 milioane de euro pe eveniment.

"Sumele sunt defalcate astfel: 1,8 milioane de euro pentru administratorul executiv si director general, 1,2 milioane de euro pentru administratorul executiv si director general adjunct si doua milioane de euro pentru administratorii neexecutivi, cu mentiunea ca polita de asigurare sa fie autocuprinzatoare, sa prevada preluarea oricarei plati ce cade sub incidenta politei direct si imediat de catre asigurator - societatea sa plateasca prime pentru asigurarea administratorilor, dupa incetarea contractelor de mandat pana cand se atinge termenul de prescriptie al presupuselor fapte/acte", se mai spune in hotararea AGA.

Citeste si:
Esti HR și vrei să recrutezi mai ușor talente? Află gratuit care...
Esti HR și vrei să recrutezi...

RAJA Constanta activeaza in domeniul alimentarii cu apa potabila si al epurarii apelor uzate si deserveste 143 localitati din judetele Constanta, Ialomita, Ilfov, Calarasi, Dambovita si Brasov. In 2013, afacerile RAJA Constanta au crescut cu 7%, la 244,4 milioane de lei, iar profitul net a urcat cu 57%, la 12,1 milioane de lei.

In luna august, BERD a anuntat ca a acordat RAJA Constanta un imprumut de pana la 10 milioane de euro, care va fi suplimentat cu 47,5 milioane euro prin Fondul UE de Coeziune, pentru investitii in reteaua de alimentare cu apa si cea de canalizare in 17 orase si sate din Constanta, Ialomita si Ilfov. RAJA a mai contractat un imprumut BERD in 2010, in valoare de 33 milioane euro, pentru investitii, in principal in judetul Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.