Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a ajuns, miercuri dimineata, alaturi de un avocat, la DNA Brasov, unde au loc audieri intr-un dosar privind retrocedari ilegale de terenuri in care sunt vizati magistrati si doi avocati, unul dintre ei fiind deputatul PSD Ioan Adam.

Ilie Sarbu a ajuns la DNA Brasov in jurul orei 10.45. El a venit insotit de un avocat si nu a facut nicio declaratie.

La ora transmiterii acestei stiri, la DNA Brasov au loc audieri intr-un dosar privind retrocedari ilegale de terenuri, in cursul diminetii fiind audiat si deputatul PSD Ioan Adam, care este si avocat. In acest dosar, procurorii anticoruptie fac cercetari pentru infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie care au legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier si 100 de hectare de teren agricol, arata DNA, intr-un comunicat de presa.

Astfel, miercuri dimineata procurorii fac 25 de perchezitii in judetele Brasov, Bacau, Covasna, precum si in Bucuresti, dintre care cinci la institutii publice de interes local, una la un birou de avocatura si restul la sediile unor firme si la domiciliile unor persoane, preciza DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca intre cele cinci institutii publice la care au loc perchezitii sunt si tribunalele Brasov si Covasna. De asemenea, au loc perchezitii la sediile a trei primarii, una dintre acestea fiind cea din localitatea Caiuti din judetul Bacau. Anchetatorii perchezitioneaza si biroul de avocatura din Brasov al deputatului PSD Ioan Adam.

Potrivit surselor citate, de la cele doua instante sunt vizati trei judecatori, suspectati de implicare in luarea unor decizii ilegale privind retrocedarea de terenuri. Doi dintre magistrati sunt de la Tribunalul Covasna si unul de la Tribunalul Brasov, fiind vorba despre judecatoarea Roxana Adam, sotia deputatului Ioan Adam. In acelasi dosar mai este implicat si un al doilea avocat, membru al Baroului Covasna.

Printre localitatile in care s-ar fi facut retocedarile ilegale de terenuri sunt Comanesti, Palanca, Bratulesti si Doftana, au precizat sursele judiciare.
Conform acelorasi surse, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate pana in prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instantelor.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Marius Nasta din București: suspiciuni de...
Percheziții la Institutul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.