Fostul sef SIE Teodor Melescanu a declarat, raspunzand unei intrebari, ca un agent sub acoperire modern trebuie sa aiba o inteligenta peste medie, sa beneficieze de o experienta de viata si de activitate intr-un domeniu profesional care sa-i ofere o acoperire pentru desfasurarea muncii de ofiter.

Rugat sa faca un portret al agentului sub acoperire modern al SIE, Teledor Melescanu a declarat, marti, ca acesta "trebuie sa fie un om cu o inteligenta peste medie, cu o experienta de viata si de activitate intr-un domeniu profesional care sa-i ofere o acoperire suficienta pentru a-si putea desfasura munca de ofiter sub acoperire".

Referitor la misiunile agentilor SIE, el a reamintit ca sunt secrete prin lege, scrie MEDIAFAX.

Intrebat daca agentul sub acoperire are o alta identitate, Melescanu a raspuns: "Da, este cu alta identitate".

Potrivit site-ului SIE, un angajat al Serviciului trebuie sa fie, in primul rand, loial tarii sale. De asemenea, trebuie sa fie inteligent, cultivat, echilibrat ca temperament si cu o dorinta de perfectionare continua; trebuie sa posede acel simt al comunicarii pentru a obtine informatia vitala pentru misiunea sa; trebuie sa fie un specialist pe problematica ce constituie obiectul muncii sale, sa dispuna de o cultura generala solida si sa aiba o inclinatie nativa pentru limbile straine.

Totodata, acesta trebuie sa accepte restrictionarea, partiala sau totala, a unor drepturi si libertati civice; sa pastreze confidentialitatea stricta in legatura cu activitatea SIE si statutul sau de angajat al Serviciului; sa adopte un comportament care nu afecteaza interesele si imaginea institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.