Procurorii DNA ridica documente din sediul Ministerului Educatiei si din birourile Unitatii de Management a Proiectelor cu Finantare Externa si Organismului Intermediar - Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic din Bucuresti, intr-un dosar privind un proiect POSDRU.

Surse judiciare au declarat luni, pentru MEDIAFAX, ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ridica documente in legatura cu un proiect POSDRU derulat de Ministerul Educatiei, calculatoarele pe care sunt documentele aferente proiectului, precum si alte mijloace de stocare a datelor.

Potrivit surselor citate, este vorba despre derularea proiectului POSDRU "Toti la gradinita, toti in clasa I. Programe integrate pentru cresterea accesului la educatie si a nivelului educational al copiilor din comunitati defavorizate, cu precadere romi, in anul 2008 - 2009", din cadrul Axei prioritare 2 Invatare pe tot parcursul vietii - Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii. Asistenta financiara nerambursabila a acestui proiect este de 15.929.018 lei, iar valoarea totala este de 18,5 milioane de lei.

In acest caz a fost inceputa urmarirea penala in rem, pana in prezent nicio persoana nefiind pusa sub invinuire. Anchetatorii au indicii ca nu ar exista documente justificative pentru cheltuielile efectuate in cadrul acestui proiect si pentru cererea de rambursare depusa. Mai mult, procurorii ar avea indicii ca in prezent sunt refacute documentele aferente proiectului, sustin sursele citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.