Directorul general al SC Petrotel-Lukoil SA Ploiesti, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmarit penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit unui comunicat transmis marti de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, in cazul directorului general al S.C. Petrotel-Lukoil S.A.Ploiesti, Andrey Bogdanov, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru infractiunile de evaziune fiscala si spalare de bani si s-a instituit masura preventiva a controlului judiciar. Conform procurorilor, "cercetarile urmeaza sa fie continuate pentru strangerea probelor necesare cu privire la existenta infractiunilor, pentru identificarea persoanelor ce au savarsit infractiuni si in vederea stabilirii raspunderii penale a acestora", scrie MEDIAFAX.

Directorul general al rafinariei, Andrey Bogdanov, este singurul al carui nume este indicat de catre procurori ca fiind urmarit penal si in privinta caruia s-au luat masuri preventive. Totodata, procurorii anunta ca a fost ridicat partial sechestrul asigurator insituit in 2 octombrie asupra conturilor bancare ale companiei petroliere, "pentru a da posibilitatea S.C. Petrotel-Lukoil S.A. Ploiesti sa isi desfasoare activitatea curenta in conditii de normalitate cu tertii si sa plateasca drepturile salariale si contributiile la bugetul de stat".

Reprezentantii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti mai spun ca "in cauza au fost extinse masurile asiguratorii asupra altor bunuri puse la dispozitie de S.C. Petrotel-Lukoil S.A. Ploiesti", fara a se preciza despre ce bunuri este vorba.

Procurorii explica, in documentul citat, ca in cazul infractiunilor de spalare de bani luarea masurilor asiguratorii este obligatorie conform legislatiei in vigoare. "Masurile instituite au avut un caracter strict procedural in conformitate cu legile speciale si normele de procedura penala, singurele care guverneaza procesul penal", se mai precizeaza in comunicatul Parchetului Curtii de Apel Ploiesti.

Citeste si: Rafinaria Lukoil isi reia activitatea! Sechestrul a fost ridicat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.