Fundatia Arhitext continua seria de dezbateri „5 O’Clock” cu teme actuale din arhitectura si domenii conexe si in acest an, pe 10 octombrie, ora 13:00, la Casa Carol 53.

Arhitecti, teoreticieni de arta, scriitori si filosofi vor aborda, prin natura profesiei lor, artele vizuale propuse.

Ne-au onorat invitatia Dragos Dascalu, Bogdan Ghiu, Constantin Goagea, Sebastian Ionescu, Andrei Margulescu, Monica Mutu, Adrian Schiop si Razvan Sipos, iar discutiile vor fi moderate de Malina Toncu si Mihai Zachi.

Frumoasa si Bestia si-au propus sa puna in discutie tensiunea contrarilor si opozitia conceptelor ce definesc gandirea europeana traditionala structurata pe opozitia bine-rau, in vederea trasarii unei conduite sociale „corecte”. Se spune ca Frumusetea si bunatatea Frumoasei au puterea de a tamadui rautatea si trufia Bestiei. Sunt oare valabile aceste structuri conceptuale opuse la nivel de societate?

In cea de-a doua parte a intalnirii “5 O’Clock”, discutiile o iau pe drumuri conexe arhitecturii: fotografie, pictura, grafitti, film, animatie, benzi desenate si literatura. De ce ar trebui sa luam in considerare celelalte medii (artistice) intr-o discutie despre arhitectura?.

Sub umbrela temelor propuse, am reunit si selectii de fotografii din partea studentilor de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism «Ion Mincu», „vorbe” la un ceai sau o cafea, revederi si reintalniri, idei de descoperit si impartasit! Invitatia la “5 O’Clock” se adreseaza nu doar arhitectilor, ci si oamenilor de cultura activi in dezbaterile despre arhitectura si urbanism: artisti vizuali, peisagisti, studenti la arte, teoreticieni, sociologi, psihologi si specialisti din alte domenii conexe.

Fundatia Arhitext design si-a propus sa contureze imaginea acestui concept in fiecare an, ca serie de discutii de tip masa rotunda, pe subiecte originale, de interes atat pentru publicul de specialitate, cat si pentru publicul larg.

Citeste si:
Bill Gates a anunțat când va fi gata vaccinul pentru Covid-19
Bill Gates a anunțat când va...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.