Deputatul PSD Oana Niculescu Mizil a fost condamnata de ICCJ la trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzata de conflict de interese.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, prin decizia de marti, ca pedeapsa de trei ani de inchisoare sa fie suspendata sub supraveghere pe un termen de incercare de sase ani.

In perioada de incercare, Oana Niculescu Mizil trebuie sa respecte mai multe masuri de supraveghere, respectiv sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti, sa anunte daca isi schimba domiciliul sau resedinta, precum si orice deplasare care depaseste opt zile, sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca, dar si informatii privind mijloacele de existenta, scrie MEDIAFAX.

Totodata, instanta i-a interzis Oanei Niculescu Mizil dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, dreptul de a ocupa o functie publica implicand exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii, pe o durata de 10 ani.

"In baza art. 359 Cod procedura penala anterior atrage atentia inculpatei asupra consecintelor nerespectarii dispozitiilor art. 864 Cod penal anterior. In baza art.71 alin.5 Cod penal anterior cu referire la art.5 Cod penal suspenda executarea pedepsei accesorii aplicata inculpatei pe durata suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei", se mai arata in decizia instantei.

Citeste si:
ICCJ ii restituie lui Sebastian Vladescu lingorurile de aur si banii
ICCJ ii restituie lui...

Sentinta poate fi contestata cu apel la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

Oana Niculescu Mizil a fost trimisa in judecata in 30 septembrie 2013, de catre procurorii Parchetului instantei supreme, care o acuza ca a solicitat incadrarea in munca a mamei sale, in cadrul biroului ei parlamentar si a avizat contractul individual de munca prin care, in perioada mai 2009 - septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale in cuantum de 65.697 de lei. Dosarul a fost deschis in urma reclamatiei facute de Agentia Nationala de Integritate, in septembrie 2011.

"Oana Niculescu Mizil Stefanescu Tohme, deputat in Parlamentul Romaniei, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Stefanescu, incepand cu data de 29 aprilie 2009, in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti", arata ANI.

In 19 septembrie 2011, Oana Niculescu Mizil preciza, intr-un comunicat, ca mama ei nu este functionar public, ci are statut de personal contractual, mentionand ca raporturile biroului de parlamentar cu aceasta au incetat in cursul zilei respective.

Citeste si:
Zeci de avocaţi au organizat un protest în fața Palatului de Justiție
Zeci de avocaţi au organizat...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.