Bucurestenii din sectoarele 2,3,4 si 5 au ramas fara apa calda, pentru ca, incepand de marti, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrata Electrocentrale Bucuresti (Elcen), din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei, Distrigaz anuntand sambata ca a reluat furnizarea la parametri normali.

Potrivit unui comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti, Distrigaz Sud Retele SRL afirma, intr-o adresa trimisa primarului Sorin Oprescu, ca are o creanta de 88,86 milioane lei, la Elcen, reprezentand contravaloarea serviciilor de distributie a gazelor naturale neachitate panǎ in prezent, motiv pentru care au fost realizate limitari in furnizarea gazelor naturale la centralele termoelectrice CET Sud si la CET Vest ale producatorului de agent termic, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Distrigaz Sud Retele, compania a redus cantitatea de gaz distribuita catre CET Sud si CET Vest din 30 septembrie, "ca urmare a acumularii de catre Elcen a unor datorii importante de plata aferente serviciului de distributie prestat inclusiv pentru sezonul rece 2013-2014". "Masura limitarii a fost luata dupa ce au fost parcurse toate etapele de mediere in vederea esalonarii debitelor", mai spun reprezentantii Distrigaz.

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) anunta pe site, sambata, ca a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde, in sectoarele 2,3,4 si 5, din cauza reducerii presiunii si cantitatii de gaze livrate catre Elcen.

Distrigaz Sud Retele a mai anuntat, sambata, ca, in prezent, a restabilit parametrii de furnizare a gazelor naturale catre unitatile Elcen din Bucuresti, urmand ca "nu mai tarziu de finalul saptamanii viitoare, conform promisiunii autoritatilor responsabile, sa se gaseasca o solutie acceptabila pentru stingerea datoriei".

PMB a mai comunicat ca, pentru cantitatile de energie termica cumparate de la Elcen, in volum de 2.840.000 Gcal, in perioada ianuarie - septembrie 2014, a achitat, alaturi de RADET, suma totala de 677.580.571 lei, fata de valoarea totala a facturilor aferente perioadei mentionate - 609.907.040 lei.

Citeste si:
Bucureștiul ar putea rămâne fără apă caldă și căldură în această iarnă
Bucureștiul ar putea rămâne...

"Avand in vedere cele mentionate nu pot fi retinute motivele invocate de catre Electrocentrale Bucuresti SA conform carora arieratele pe care aceasta le are la Distrigaz Sud Retele SRL sunt cauzate, in principal, de neplata obligatiilor financiare ale RADET si ale Primariei Municipiului Bucuresti, privind achizitia de agent termic pentru perioada mentionata", spune primarul Sorin Oprescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.