Seful SRI, George Maior, a declarat, vineri, la Timisoara, ca dupa instalarea noului presedinte ii va inainta acestuia demisia din functie.

Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, a fost intrebat de presa, la Timisoara, daca serviciile de informatii ar trebui sa se implice in viata politica, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Deloc nu ar trebui sa se implice serviciile secrete, ca sa fie clar. Vedeti, in contextul fiecarei campanii electorale, discursul politic aduce in atentie, din nefericire, si serviciile de informatii. Din punctul de vedere al propriului meu serviciu, va garantez ca sta deoparte de aceasta lupta politica, ne intereseaza sa ne facem treaba bine. In ce ma priveste, se vehiculeaza, nu a venit dinspre mine acest lucru, in legatura cu evolutia mea politica, nu e cazul, nu mi s-a propus niciodata si nu am discutat cu nimeni ideea de prim-ministru, ba, dimpotriva, eu cred ca e normal ca viitorul presedinte sa decida in privinta serviciilor de informatii. Din punctul meu de vedere, voi merge spre noul presedinte, imi voi prezenta demisia si el va decide daca activitatea mea in fruntea acestui serviciu sa continue sau nu", a declarat Maior.

George Maior s-a aflat, vineri, la Timisoara, unde a primit titlul de ”Doctor Honoris Causa” al Universitatii de Vest din Timisoara. Dupa ceremonie, el si-a lansat cartea "Incertitudine. Gandire strategica si relatii internationale in secolul XXI".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.