Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat, joi, ca Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu s-a sesizat din oficiu in cazul lui Robert Turcescu, deoarece declaratiile acestuia, in care a aratat ca a fost ofiter acoperit, "nu sunt de natura sa constituie infractiuni".

"In ceea ce priveste decizia privind declaratiile jurnalistului (Robert Turcescu, n.r.), nu ne-am sesizat din oficiu, intrucat am apreciat ca acele imprejurari nu sunt de natura sa constituie infractiuni", a spus Tiberiu Nitu, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Intrebat daca in cazul sesizarii parlamentarilor Ilie Nastase si Madalin Voicu, pe acelasi subiect privind declatiile lui Robert Turcescu, a fost luata vreo decizie, procurorul general a spus ca in acest caz nu a fost facuta o plangere, ci i s-a cerut sa analizeze situatia si sa apere siguranta nationala.

"O decizie fata de sesizarea domnilor nu e de luat. Domnii m-au sesizat si m-au rugat sa am grija sa veghez ca siguranta nationala sa fie aparata si sa analizez situatia creata. Nu au facut o plangere si nu mi-au cerut nimic. Pur si simplu, in calitate de parlamentari, mi-au solicitat sa verific si sa apar siguranta nationala", a adaugat Tiberiu Nitu, potrivit MEDIAFAX.

Procurorul general al Romaniei declara, in 23 septembrie, ca Parchetul instantei supreme evalueaza situatia in cazul lui Robert Turcescu, dupa ce acesta a dezvaluit ca a fost ofiter acoperit, iar daca aceasta este de natura sa constituie sau sa duca la concluzia ca sunt indicii in legatura cu savarsirea unei infractiuni, PICCJ se va sesiza.

In 26 septembrie, senatorul PC Ilie Nastase si deputatul PSD Madalin Voicu au depus, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, o sesizare in cazul lui Robert Turcescu. In sesizare, Ilie Nastase si Madalin Voicu ii cer procurorului general al Romaniei sa le comunice daca PICCJ a verificat documentele si materialele prezentate de Robert Turcescu.

La iesirea din sediul Parchetului, Ilie Nastase si Madalin Voicu au declarat ca sunt interesati de aceasta situatie, care ar putea deveni periculoasa in contextul in care tine de siguranta nationala a statului. Madalin Voicu preciza atunci ca nu au depus o plangere penala la Parchet, ci o sesizare prin care se incearca sa se gaseasca la Parchetul instantei supreme un raspuns "mult mai aproape de un adevar palpabil", pentru ca altfel s-ar putea vorbi de oricine ca este ofiter acoperit. Madalin Voicu spunea ca nu vor sa fie divulgate nume, ci, daca exista o situatie, sa se verifice daca ceea ce spune Turcescu este adevarat.

Citeste si:
Bogdan Licu a fost propus prim-adjunct al procurorului general
Bogdan Licu a fost propus...

In 21 septembrie, jurnalistul Robert Turcescu a dezvaluit pe blogul sau ca a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea intitulata "Marturise si spovedanie" a fost insotita de copii ale unui livret militar cu fotografia sa si doua state de plata. Pe livretul militar apare stampila MApN - UM 02515.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.