Prefectul si subprefectii judetului Calarasi, precum si alte persoane cu functii de conducere din administratia locala sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu, in cazul unor retrocedari ilegale de terenuri aflate in administrarea Institutului de Cercetare si Dezvoltare Agricola Fundulea.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au pus, marti, sub invinuire pe Jenel Serban, prefect al judetului Calarasi, Cornel Coman si Doru Eduard Clabescu, ambii subprefecti ai judetului Calarasi, pentru abuz in serviciu.

Alaturi de acestia sunt urmariti penal si Elena Ifrim, sef serviciu Institutia Prefectului, Ion Nabirgeac, director la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Calarasi, Aurelian Dobre, director executiv in Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Calarasi, Eugen Jarul, sef al Administratiei Domeniilor Statului - sucursala Calarasi, Stelian Psanu, director al Societatii Nationale Imbunatatiri Funciare Calarasi, Dumitru Tudone, secretar general al Consiliului Judetean Calarasi, Badea Marinescu, inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Bucuresti, Ana Titu, director al Directiei Silvice Calarasi si Cornel Buruiana, reprezentant al Asociatiei Nationale a Proprietarilor de Pamant, de Paduri "Propact", scrie MEDIAFAX.

De asemenea, au fost pusi sub invinuire Victor Manea, Dorel Dorobantu, Lucian Tudor, Dumitru Culea, Constantin Giurea si Constantin Chirica, reprezentanti ai comisiilor locale de fond funciar din localitatile Fundulea, Lupsanu, Gurbanesti, Valea Argovei, Nicolae Balcescu si Tamadau.

Toti acestia sunt acuzati de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, cu consecinte deosebit de grave.

Potrivit procurorilor, in 12 iulie 2007, Dorel Dorobantu si un reprezentant al OCPI Calarasi au incheiat un proces-verbal de delimitare a unui teren in suprafata de 1.982,54 de hectare, aflat in domeniul public al statului si in administrarea Institutul National de Cercetare si Dezvoltare Agricola Fundulea, pentru punerea in posesie a persoanelor al caror drept de proprietate a fost reconstituit de catre comisiile locale din Fundulea, Tamadau, Gurbanesti, Sarulesti, Nicolae Balcescu, Valea Argovei, Nana, Lehliu, Lupsanu, invocand articolul 47 din regulamentul aprobat prin HG 890/2005 si fara a dispune de documente care sa reflecte modul de calcul al acestor suprafete.

Citeste si:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, acuzaţi de abuz în...
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu...

Aceste prevederi, insa, nu erau aplicabile terenurilor aflate in administrarea institutelor de cercetare agricola, arata procurorii in ordonanta de efectuare a urmaririi penale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.