Procurorii fac luni perchezitii la Universitatea din Targu Jiu, intr-un dosar in care sunt cercetati un profesor si studenti care i-ar fi dat mita pentru a-i ajuta sa obtina note de trecere la examenul de licenta si pentru a le da lucrari de licenta gata facute.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justritie arata, intr-un comunicat de presa, ca procurorii fac perchezitii simultane la patru adrese din Targu Jiu si Bucuresti. Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile au loc si la sediul Universitatii din Targu Jiu, scrie MEDIAFAX.

Un cadru didactic universitar si studenti sunt cercetati in acest caz pentru dare mita, luare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta si abuz in serviciu. Cadrul didactic este suspectat ca, in cursul lunilor iulie - septembrie, ar fi solicitat si primit bani de la studenti "pentru a le facilita obtinerea unor rezultate favorabile la examenul de licenta, precum si a le furniza lucrari de licenta gata elaborate", arata Parchetul instantei supreme.

Actiunea este sprijinita de Directia de Investigare a Fraudelor din Politia Romana si Directia Generala Anticoruptie, fiind facuta cu suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.