O suta de cadre medico-sanitare si studenti romani participa de vineri, in Olanda, la Congresul european de medicina de urgenta.
"Vorbim de medici rezidenti primari si specialisti care lucreaza in medicina de urgenta, in special in UPU-SMURD. De asemenea, am trimis asistenti medicali, paramedici si studenti. Este o echipa mare, dar si Congresul european de medicina de urgenta, organizat de Societatea Europeana de Medicina de Urgenta, este foarte important. La eveniment participa peste o mie de medici din Europa si America, iar medicii romani sunt prezenti cu numeroase lucrari", a precizat dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne si fondator al Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD).

Arafat a subliniat ca acest congres este al doilea la care participarea personalului din sistemul de urgenta romanesc este asigurata din sumele adunate prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit catre Fundatia pentru SMURD. "Dorim ca medicii din sistemul de urgenta sa fie pregatiti si sa participe la congrese internationale din banii colectati prin 2% pentru SMURD, si nu prin sposorizari de la firme. Avem echipe bine pregatite, care pot participa la orice competitie stiintifica internationala", a adaugat secretarul de stat, citat de MEDIAFAX.

Echipa medicala din Romania participa la Congresul european de medicina de urgenta, organizat la Amsterdam, pana in 1 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.