Palatul Telefoanelor din Bucuresti si alte doua proprietati din apropiere au fost scoase la licitiatie de Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) la un pret de pornire cumulat de 21,6 milioane de euro, fara TVA.

"Ca parte a strategiei companiei de a capitaliza portofoliul de proprietati imobiliare, Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) scoate la vanzare trei proprietati din centrul Bucurestiului, si anume Palatul Telefoanelor, cladirea Tandem si proprietatea din strada Matei Millo (...). Tranzactia va fi derulata prin intermediul unei licitatii, iar castigatorul va fi entitatea cu cea mai avantajoasa oferta atat in ceea ce priveste pretul, cat si alte conditii relevante in context", se arata intr-un comunicat al Telekom Romania Communications remis MEDIAFAX.

Palatul Telefoanelor este construit in stilul art deco si are un teren de 1.893 metri patrati si o suprafata utila de 12.000 metri patrati. Cu un pret de pornire de 10,9 milioane de euro, cladirea Tandem (situata in imediata apropiere a Palatului Telefoanelor) are un teren de 5.039 metri patrati si o suprafata totala construita la sol de 2.030 metri patrati.

Proprietatea din strada Matei Millo, inclusa in pretul de pornire al cladirii Tandem, este un teren cu o suprafata de 1.783 metri patrati. Pentru a participa in licitatie, entitatile interesate trebuie sa furnizeze o scrisoare de garantie si sa depuna ofertele pana la data de 20 octombrie. Pentru Palatul Telefoanelor, Telekom Romania Communications va urma toti pasii juridici prevazuti de legislatia in vigoare privind monumentele istorice.

"Strategia noastra imobiliara este in linie cu scopul nostru de a deveni furnizorul convergent numarul 1 de servicii de telecom si divertisment din Romania. Aceasta presupune sa ne concentram atentia asupra activitatilor noastre principale si sa capitalizam activele din zone secundare, inclusiv portofoliul imobiliar”, a afirmat directorul executiv pentru managementul aprovizionarii al Telekom Romania Group, Andreas Grünewald, in comunicat.

Citeste si:
CFR lanseaza licitatii pentru studiile de fezabilitate privind...
CFR lanseaza licitatii pentru...

Intreaga lista a proprietatilor de vanzare sau inchiriere este disponibila pe pagina web http://realestate.telekom.ro. In prima parte a lunii august, Telekom Romania Communications a scos la licitatie un numar de 10 proprietati imobiliare situate in Bucuresti si judetele Iasi, Galati, Braila, Tulcea, Vrancea si Hunedoara, pretul de pornire cumulat ridicandu-se la 3,61 milioane de euro, fara TVA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.