Pe 26 septembrie, la Institutul Cultural Roman (ICR) din New York, va fi vernisata o expozitie dedicata lui Corneliu Coposu, ce contine fotografii si documente ale fostului presedinte al Partidului National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD).

ICR New York a propus Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) si Fundatiei Romane pentru Democratie (FRD) sa realizeze la New York o ampla expozitie de documente si fotografii, carti si CD-uri sub titlul "Corneliu Coposu (1914-2014): An Uncommon Fighter Against Communism", pentru a contura un eveniment deosebit dedicat anticomunismului, avandu-l in prim-plan pe Corneliu Coposu, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Expozitia se va deschide la sediul Institutul Cultural Roman din New York, pe 26 septembrie. Durata expozitiei amplasate in spatiul ICR de la New York va fi de sase saptamani, urmand ca expozitia sa ajunga apoi si in alte spatii din New York si Washington, in luna octombrie. Expozitia va fi insotita la New York si Washington de o delegatie formata din profesorul doctor Cosmin Budeanca, director stiintific IICCMER, si de Cristina Stefan (FRD).

Expozitia va fi realizata dupa un concept al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc si al Fundatiei Romane pentru Democratie. In contextul mai larg al dezbaterilor despre caderea regimurilor comunist-totalitare in Europa Centrala si de Est, proiectul este axat pe prezentarea unui destin personal exceptional, integrat in istoria Romaniei secolului XX.

Expozitia fotobiografica a fost prezentata intr-o serie de manifestari desfasurate pe parcursul anului 2014, in cadrul Centenarului Corneliu Coposu, si urmareste sa aduca in fata opiniei publice din Statele Unite ale Americii destinul, suferintele si lupta acestui mare erou anticomunist pentru democratie. Expozitia va contine 30 placi forex, cu dimensiunile 100 x 70 centimetri, un montaj video din interviuri si discursuri ale lui Corneliu Coposu, cu o durata de doua ore, materiale conexe pentru promovarea expozitiei si pentru a fi distribuite vizitatorilor acesteia.

Citeste si:
Număr impresionant de vizitatori la expoziția „Grădina Luminilor”...
Număr impresionant de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.