Izaura. fiica lui Bercea Mondial a fost audiata intr-un dosar de coruptie instrumentat la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges.
Izaura Anghel a fost citata si s-a prezentat, miercuri, la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, unde este audiata intr-un dosar de coruptie, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Arges, procurorul Iolanda Dragut. Potrivit reprezentantei Parchetului, la ora transmiterii acestei stiri audierea este in desfasurare. Surse judiciare afirma ca in dosarul de coruptie in care Izaura Anghel este audiata aceasta ar fi cercetata pentru dare de mita si ca ancheta in acest caz a pornit de la o sesizare primita din partea reprezentantilor Penitenciarului Colibasi, unde este incarcerat tatal sau.

Conform surselor citate, Bercea Mondial ar fi incercat sa ofere mita unor angajati ai inchisorii prin intermediul fiicei sale. Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este in Penitenciarul Colibasi, unde ispaseste o pedeapsa de opt ani si noua luni de inchisoare pentru ca si-a injunghiat un nepot intr-un bar, in 2011. El a fost condamnat definitiv in 20 mai 2014. Fiul sau, Florin Anghel, a primit o pedeapsa de cinci ani si trei luni de inchisoare, pentru tentativa de complicitate la omor. In acelasi dosar, sotia lui Bercea Mondial, Fanica Anghel, a fost condamnata la un an de inchisoare cu executare, pentru marturie mincinoasa si instigare la aceasta infractiune. Sotia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin si Grinica Ion Anghel, precum si fiica, Izaura, si ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie din Constanta, la sfarsitul lunii iunie, fiind acuzati de santajarea lui Mircea Basescu.

Florin Anghel i-ar fi dat fratelui presedintelui, Mircea Basescu, 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o solutie favorabila in dosarul in care Bercea Mondial era judecat pentru tentativa de omor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.