Kelemen Hunor a declarat, luni, ca elevii vor primi manualele scolare necesare in scurt timp, la nivel guvernamental fiind cautate solutii pentru rezolvarea acestei probleme.

Prezent la Deva la deschiderea anului scolar la Liceul "Teglas Gabor” cu predare in limba maghiara, ministrul Culturii si presedintele UDMR, Kelemn Hunor, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca niciun copil nu va ramane fara manuale scolare.

"Am avut discutii cu premierul si cu colegii de la Ministerul Educatiei. (...). Putem spune ca niciun copil, intr-o perioada foarte scurta de timp, nu va ramane fara manuale scolare. E adevarat ca dupa 2006 n-au fost editate manuale noi, doar retiparite, reeditate, si de aceea, probabil, si interesul era extrem de mare. Dar vom insista la nivel guvernamental sa gasim acele solutii, in urma contestatiilor, care vor asigura si manualele copiilor", a spus ministrul Culturii, potrivit MEDIAFAX.

Anul scolar 2014-2015 a inceput luni fara manuale noi pentru clasele I si a II-a si fara schimbari la examenele nationale si admiterea in liceu, dar cu un regulament ce integreaza reguli de conduita in unitatile de invatamant, un contract educational cu parintii si obligatii pentru profesori si elevi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.